2011. június 16., csütörtök

Slipknot - Vol 3. (The Subliminal Verses)

Na csak sikerült elkészítenem a következő lemezkritikámat. A mai áldozat a Slipknot 3. nagylemeze a "Vol 3. (The Subliminal Verses)"

A Slipknot egy 9 tagú együttes (már csak 8... R.I.P Paul Gray) az iowai Des Moines-ból. A Slipknot napjaink egyik leghíresebb metálegyüttese. Nagyon szélsőséges, már-már sátánista zenéjükkel és őrült viselkedésükkel könnyen hírnevet szereztek maguknak. Érdekesség,hogy a Mushroomhead nevű zenekar feljelentette a Slipknotot mivel ők is maszkot hordanak (A Mushroomhead régebbi együttes). De a perből semmi nem lett. Két nagyon jó lemez után (Slipknot, IOWA) az emberek kiváncsian várták a harmadikat.


Véleményem szerint ez nem a legjobb Slipknot lemez. Valahogy már-már mutatkozik,hogy Corey a másik együttesével a Stone Sour-al "lenyugodt" egy kicsit. Ez mutatja a kezdő szám a "Prelude 3.0" amely számomra egy kicsit nyugodtabbnak tűnik. Persze a dalszövegre nem térek rá mivel ez is egy ütős szám ebben a térben. Ettől függetlenül nem mondom, hogy rossz szám, nagyon beteg. Amikor már azt gondolom,hogy ez nem lesz egy ízig vérig Slipknot album jön a "The Blister Exists". Ez simán megcáfol mindent. Kegyetlen szám szétviszi a füleket, Corey hangja nagyon jó, és az összes tag mindent bele ad. Ez folytatódik a "Three Nil"-el amely úgyanugy kegyetlenül beteg, de itt is van egy kis csavar. Joey ebben a számba mindent belead, látszik korunk egyik legjobb dobosa. Ezután jön az egyik nagy siker az albumról a Duality. Nagyon beteg szám a basszus nagyon üt. Néha nyugodt ugyanakkor kegyetlen. Az "Opium of the People" eleje nagy SOAD-osra sikerült, sőt a gitár folyton olyan, de aztán megmutatja az igazi arcát. A refrén nagyon "Left Behind"-os számomra. James és Mick kegyetlenül dolgozik. Az összes szám nagyon beteg dalszöveggel rendelkezik. Ezután jön az akusztikusan és Siddel kezdődő "Circle". És nem csak úgy kezdődik. Szerintem ez nem illik a Slipknothoz, nem is tetszik. Na ezt a régi rajongók nehezen fogják megemészteni... De pótol a "Welcome". Egy újjab ütös szám. Ez az első albumra emlékeztet. Mondjuk nem értem a gitár szólót... Ezután jön a "Vermillion" amely bevallom nem nagyon tetszik. Ez egy új Slipknot ebben a számban. Átestek a ló tulsó oldalára. A  "Pulse Of the Maggots" egy katonai parancshoz hasonlít majd átmegy a számra amely KEGYETLENÜL beteg!!! Nagyon jó! Valahogy a régi Mudvayne számokra emlékeztet. Ezután jön a lemez második híres száma a "Before I Forget". Erről nem mondok semmit ezt hallani kell. A "Vermillion pt.2" természetesen nem tetszik... A "The Namelles" nagyon erősen kezd egészen az 1. percig ott meg átvált gyenge dallamosra. Aztán Sid visszahozza a durva világba. Nagyon jó szám! A "The Virus of Life" a "Tattered & Torn"-ra emlékeztet. Ezt úgy meghalgatom de nem lesz kedvenc. Majd jön a befejező szám a "Danger - Keep Away". Egy liraí befejezéssel rendelkező albumot hozott össze a Slipknot.

Végezetül egy elég jó lemezt adtak ki de már benne van a változás szele. Természetesen a Slipknot az az együttes aki még így is nagyon jó lemezt ad ki. Ha pontozni kéne akkor nálam 7/10 a Vermillion miatt




Track lista:01. Prelude 3.0
02. The Blister Exists
03. Three Nil
04. Duality
05. The Opium Of The People
06. Vermillion
07. Pulse Of The Maggots
08. Welcome
09. Circle
10. Before I Forget
11. The Nameless
12. Vermillion Part 2
13. The Virus Of Life
14. Danger, Keep Away

Közreműködő zenészek:- Corey #8 - ének
- Mick #7 - gitár
- Sid #0 - korong
- Shawn #6 - ütős hangszerek
- Paul #2 - basszus
- Joey #1 - dob - Chris #3 - ütősök
- James #4 - gitár
- Craig #5 - szamplerek, dj
 
Albumok

  • Mate.Feed.Kill.Repeat (1996)
  • Slipknot (1999)
  • Iowa (2001)
  • Vol. 3 (The Subliminal Verses) (2004)
  • 9.0 LIVE [koncertlemez] (2005)
  • All Hope Is Gone (2008)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése